• Viewing
  • 2018
  • July
  • Planning Approval for Dinorwic Visitor Centre, Wales

Planning Approval for Dinorwic Visitor Centre, Wales

Planning Approval for Dinorwic Visitor Centre, Wales

Our proposals for the new Dinorwic Visitor Centre in Llanberis have been approved by Gwynedd Council.

The project will see the current visitor centre undergo a complete refurbishment in order to create a fit-for-purpose visitor attraction that will also house a cafe and community facilities. The design will reduce the current footprint to a more manageable and flexible space whilst opening up the building with new vistas to the surrounding landscape. All this will enhance the experience for visitors to the Dinorwic Hydro Eletric Power station.

6309_Rear Elevation.jpg

6309_Internal.jpg

John Armstrong, First Hydro Station Manager, said:

"We were delighted to present our plans for the refurbishment of the Electric Mountain Visitor Centre to the local community. The aim of the new building is to deliver an engaging and attractive visitor experience, providing user-friendly resources that will appeal to tourist and education visitors alike. There will also be much-improved facilities for the community to use. Drawing on ENGIE’s regeneration capabilities, the new building will be sustainably designed, energy efficient and in keeping with the local environment and landscape. We look forward to continuing our public engagement through the construction process and beyond.’

Archive


Return to news listing